top of page

Zavítejte zpět do života Harryho Pottera, v Bajkách Barda Beedleho


Sbírka pěti kouzelnických pohádek spjatých se slavnou sérií příběhů čarodějnického učně Harryho Pottera.

Který správný kouzelník by je neznal? Prastaré pohádky, které pro kouzelnou společnost sesbíral a uspořádal bard Beedle. Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.

Nyní je těchto pět pohádek konečně přístupných mudlovským čtenářům, což je jistě důvod k jásotu nejen pro miliony fanoušků Harryho Pottera na celém světě, ale i pro ostatní mudly, kteří mají rádi kouzelné příběhy.

Určitě si je zamilujete!

Kniha podle mě:

Knížka obsahuje souhrn pěti pohádek. Pochází samozřejmě z kouzelného světa čar a kouzel. I když jsou pohádky určeny dětem, některé z nich jsou poněkud drastické a to plynulo k úpravám originálních bajek Barda Beedleho. Tato sbírka je však zachovalá a to i s poznámkami samotného Albuse Brumbála, který na konci každé pohádky odkrývá čtenáři skryté významy několika řádků.

Moje hodnocení:

Očekávala jsem soubor spousty pohádek, ale v knize je jich jen pět, z toho jedna je všem milovníkům Harryho Pottera velmi známá. Nicméně jsem se v každé pohádce snažila najít utajený vzkaz a mohla jsem se vžít do role Albuse Brumbála, který ale v odhalování tajemství byl mnohem lepší než já. Zároveň se musím znovu pozastavit nad tím jak J. K. K. Rowlingová myslela úplně na všechno. Upalování čarodějnic, kdo by si pomyslel, že už v té době se lidé setkávali s kouzelníky a kvůli takovému zacházení se kouzelníci začali ukrývat před mudly. Nechci ale moc prozrazovat. Kniha je počtení na večer, ale myslím si, že každý skalný fanoušek Harryho Pottera by ji měl přečíst. Zajímavé je že koupí této knihy přispíváte na dobrou věc a to konkrétně na opuštěné děti a rodiny. Doporučuji.

Úryvek:

Králem v Beedleho bajce je pošetilý mudla, jemuž kouzla imponují a zároveň nahánějí strach. Domnívá se, že k tomu, aby se stal čarodějem, stačí, když se naučí pronášet zaklínadla a mávat hůlkou. Absolutně si není vědom skutečné povahy kouzel a kouzelníků, takže sedne na lep nesmyslným šarlatánovým i Aliciným tvrzením.

Vydané recenze
Štítky
Zatím žádné štítky
Najdete nás
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • unnamed26
bottom of page