top of page

Recenze: "Selekce," od Kierry Cass

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi,který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala - a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

Proč jsem si tuto knihu vybrala

Na tuto knížku mě přivedla kamarádka a nejen, že má krásnou obálku, ale řekněte, která dívka by neodolala příběhu o opravdové princezně a princi.

Děj

Nacházíme se v budoucnosti, ve státě jménem Illea. Tato země na poloze tehdejší Ameriky si po mnohaletých bojích konečně dobila samostatnost a pro pořádek královská rodina rozdělila lid do kast. Celkem osm kast stačilo k tomu, aby začali vznikat nepokoje, spojené s touto změnou. Nade všemi kastami má moc král Clarkson a královna Amberly. Jejich syn Maxon má za chvíli převzít královský trůn a všechny jeho povinnosti. K tomu ale potřebuje také druhou polovičku, ženu, která by vládla spravedlivě a uměla reprezentovat svůj lid. Proto královská rodina uspořádá Selekci. Pozve si do paláce třicet pět dívek, které budou soutěžit o korunku královského paláce a zároveň o prince Maxona. Nyní celá soutěž začíná.

Hlavní hrdinka

Hlavní hrdinkou této knihy se stala America Singer. Žije v sedmé umělecké kastě, což pro ní znamená vydělávání si peněz zpěvem a hraním na klavír. Má vše co kdy chtěla. Milující rodinu, krásného kluka Aspena a budoucnost má zajištěnou díky hudebním vystoupením. To vše náhle ztratí, když jí vyberou do Selekce. Vždy žila skromně, ale při vstupu do paláce se jí otevírá svět zcela nových možností. Mezi ně patří například nošení drahých večerních rób nebo jezení delikatesních pokrmů. To ale ještě netušila jaký dojem na ní dokáže udělat princ Maxon...

Co na to já

Když jsme s holkama knihu hodnotili, nezbylo nám nic jiného než jí udělit 83%. Autorka Kierra Cass píše velmi poutavě a stránky rychle ubívají, jinak děj po většině případů popisuje okolnosti života Amerigy Singer a jejích strastí v lásce.

Obecné informace o knize:

Autor: Kierra Cass

Rok vydání: 2014

Počet stran: 288

Originální název: The selection

Trailer (nic z toho nevlastním, jde pouze o ukázku :D):

Vydané recenze
Štítky
Zatím žádné štítky
Najdete nás
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • unnamed26
bottom of page